Afghanistan, Tzadjikstan, snart-är-det-snö-festival-i-stan.

Här i Kiruna har vi varje år en s.k snöfestival. Helt enkelt en festival där folk träffas. Det är bland annat lite aktiviteter som "Renrace" och sånt. Barnen får krama mjuka sagofigurer som springer runt, och lite musik. Och det är där jag kommer in i bilden! ^^ (förstås). Nämligen så är det så att min karaktär Edith Pålsen gör comeback! (jubel och applåder) Hon ska komma in och inviga festivalen med lite allsång. Jag kommer även under lediga stunder sätta på mig en stor, vit, lurvig kanindräkt och gå runt och krama barn. Det blir kul! Så kommer vi även stå några i klassen och sälja bröd. Men först en skolvecka. Nu ska jag spela in den förinspelade musiken till allsångsstunden i Johannes studio. Hej på er!


Veckans iPhone-app!

Jag har valt en applikation som heter iSwap Faces. Om du lägger in ett foto med 2 personer och justerar lite så byter den ansikten! Så om jag lägger in en bild på mig och min kompis så får min kropp min kompis ansikte och tvärtom. Väldigt rolig app!

Vi är nära himmelriket, och snart är vi där!

Jag har inga ord, men ett litet leende som lurar på läpparna smyger sig fram mer och mer, och jag inser att jag sitter och ler för mig själv, och måste sammanfattningsvis säga att jag är lycklig.

Vill ni inte läsa om när jag var illamående imorse så kan ni bläddra förbi detta stycket.



Idag vaknade jag och blev förvånad när jag inte kunde sätta mig upp. Till slut bestämde jag mig att plåga mig själv lite och satte mig upp i sängen. Först nu vaknade jag på riktigt. Mitt hår står åt alla olika håll och kanter, jag ser ingenting, mitt huvud snurrar och jag känner mig riktigt illamående, som om jag hade något 2 små djur inne i magsäcken som spelade squash eller något, och jag bestäme mig för att snabbt slänga mig tillbaka i sänghalmen. Mmmm... skönt... Min mjuka, gosiga kudde välkomnade mig och sa: "Ligg kvar, ligg kvar" medans min hjärna skrek: "Mattias, skolan börjar snart!!! Upp med dig! Allvar!" Men jag pratade med mamma och hon ringde genast min lärare och meddelade att jag inte kunde komma idag. Mmm... mysigt. Jag kan ligga kvar. Mamma kommer med den vita äckelhinken som alltid kommer fram när man är magsjuk. Usch. Fy. Blää. Nej, jag kanske inte är sjuk, ändå. Jag steg upp. Samma känsla. Ramlade tillbaka i sängen. Jag ringer Mamma och ber henne komma hem från jobbet och pyssla om mig lite. Hon tar tempen på mig och ger mig lite blåbärssoppa. Påminner mig om att bara ta små klunkar. Jag somnar om. Johannes väcker mig. "Var är Mamma?" frågar jag och känner mig otrygg. Hon åt sa han. Jag ligger kvar och stirrar ut genom fönstret och på träden där utanför. Jag går ner för trapporna. Nu är jag tydligen inte sjuk längre. Jag lagar mat. Äter. Känner mig bra. Nu är jag frisk. På med nya kläder. Då var den magsjukan över. Hejdå Magsjuka.



Oj, vilken roman det där var! Efter en god middag och efter att jag sytt lite tygkassar till hantverksförsäljningen så bestämmer jag mig för att bevisa mig själv att jag inte är sjuk, så jag sätter på mig längdskidorna och åker i kanske 45 minuter nere på idrottsplatsen. Och nu är himmelriket nära. Särskilt när jag plötsligt hör en röst i huvudet. Såhär låter det: "Marit. Marit. Bergman. Marit Bergman. No party. Musikvideo. Youtube. Kolla upp. Nu!" Plötsligt kommer det lilla leendet igen. Jag fattar inte att man kan glömma bort en sådan människa! Sitter just nu och mår bra och sjunger med till No Party. Detta är en uppmaning till er som läser detta. Ni måste lyssna på den låten! Här kommer en länk. (Den är inaktiv att bädda via youtube, så ni får jobba lite själva.)

http://www.youtube.com/watch?v=P7Tr7vatpeQ


Tack för mig.

Ska göra detta någon dag!

Kycklinggryta med Mango Raja, kokos opch Jasmineris
av Mattias Timander med hjälp av Tasteline
för fyra personer

Kycklinggryta:
300 gram 
1 tsk          
10 st          
0,5 st         
1 st           
1,5 msk     
1 msk       

Mango Raja:
2 dl            
1 dl            
0,5 dl          
2 tsk          
1 st             
1 nypa(or) 
1 nypa(or) 

Ris och Kokos:
4 port         
Uncle Ben Jasmine
1 dl              Kokos

Kycklinggrytan:
1. Skär kyckling, vitlök och grönsaker i bitar. Fräs kycklingbitarna och köttfärsen tills de får lite färg. Riv äpplen. Tillsätt nu alla grönsaker utom cocktailtomaterna.
2. Låt grytan fräsa några minuter och tillsätt sedan mellangrädden, tomatpuré, fond och alla kryddorna. Låt koka 15 minuter.
3. Sen när endast några minuter återstår tillsätter du cocktailtomaterna.


Kokos och jasmineris:
1. Koka upp riset efter anvisningar på paketet. Stek kokos i smör, och blanda med riset.


Mango Raja:
1. Blanda ihop alla ingridienser och låt stå kallt en stund innan servering.

Espérons qu'il a bon goût!
Hoppas det smakar bra!

Nygammal väska...

Hittade en väska nere i källaren som pappa haft i lumpen! Tycker den är så fruktansvärt sygg och rymmer hur mycket som helst!

Ny kategori! "Mat, dryck och sånt."


Härliga tider, skolmåltider! (ironsik)

Lite cappuchino med maränger och en munk framför TV:n
är aldrig fel! Nu ska jag se på ett avsnitt GladPack.

Lite naturell yoghurt med bär och en brieostmacka är ju
inte superäckligt... ^^ : ) (loveit)

Jazz...

Oh, when the saints... Nu har jag tagit ett allvarligt tag i mitt enorma jazzintresse, och gjort 2 spellistor med det bästa inom jazz (enligt mig) Den innehåller lite Frank Sinatra, Povel Ramel, Louis Armstrong, Movits och lite liknande. Äppelknyckarjazz med Movits är nog min favoritlåt. Och nu ska jag till mitt bandrep, och försöka övertala mina rockdränkta bandkamrater att vi borde börja spela lite mer jazzartat! Erkänn häftigt om vi bara hade helt plötsligt under en spelning börjat spela Kapten Armstrong! My god, vad häftigt! Nåja måste kila. Hej på er ^^

Hihihi...

Älskar Solsidan och musiken som är med i den! Ove Sundberg, vilken stjärna... Nu blir det TimeOut!


Vill bara tipsa om min blogg! ^^

Hej alla ni som är inne på min blogg! Jag vill tipsa er om att gå in på min blogg!

Snart kommer det lite mer bilder...

Just det, bloggtrafik!

Glömde helt bort sidan bloggtrafik!
Den är faktiskt riktigt bra, om man vill ha fler läsare!
Rekkomenderas starkt!


Ny design och lite efterlängtade bilder! Wieee!

Nu har jag gjort om min design. Bakgrundsbilden är bytt från dom snea fula svart-röda ränderna till nya, fräscha röd-vita ränder. Förra bakgrunden var ju en bit av en bild på en barnmössa, vilket gjorde den väldigt suddig, men nu har jag konstgjorda ränder, så att säga... Kommentera och skriv vad ni tycker.


Här kommer även lite efterlängtade bilder. Bland annat från revyn, nyår och jul. Enjoy!

            Julen är här!                          Tycker den här blev relativt cool
     
 Jag hade en grå 8-point-rose-t-shirt,
    lila jeans och min nya stickade polo 
  
Lägger upp en bild på Johannes för att han är
så snäll när han lånar ut sin dator! ^^

Revyrepet är i full gång!

Nu är det inte många dagar kvar till premiären och jag har just
installerat mig i min loge på Folkets Hus

Gillar sådana här bilder! Tog en på min söta kusin Hannah också!

Hannah ska bara pröva                      Och Mårtens piano...
Johannes trummor lite...                                              
    
Emma-Sofia och Johan snabb-posar                Dans                       
lite innan vi ska upp på scenen.                                                                            
Farbror Rainer in action                          Snart premiär!

                                 Ikväll blir det ett nytt år              Jag, Hannah och Noah leker twister                            

Jag och Hannah blev lite trötta så vi bestämde oss för att
läsa lite Nalle Puh och vila så att vi är pigga vid 12-slaget


Nu kommer några häftiga bilder! Jag hade nämligen inget att göra, så jag bestämde mig för att ta en så kallad "Fotorunda" där man går runt i huset och bara fotar det man vill! Detta är några bilder där jag fotar rakt ner i våra vaser vi har på en hylla vid trappen (mamma samlar på vaser). Kolla in! Dom blev faktiskt relativt bra tyckte jag! Kommentera, vad du tycker!


Vilken gillar ni bäst?


Sådärja! Nu har ni lite bilder att se på.
Ni får ha en bra dag, och glöm inte att kika in Kevin's blogg!
Salut!

tv.nu?

Jag måste säga att jag har blivit besviken på tv.nu, iaf besviken på iPhone-applikationen. Den har nämligen blivit rejält sunkig och tjorvar ganska ordentligt!  Gillar inte den tråkiga designen, och appikationen hänger sig förvånadsvärt ofta och ibland bara stängs av! Därför tog jag igår bort den appen och ersatte den med den väl omtalade "TV-dags", och den lever verkligen upp till förklaringen! Men nog om det. Rekommenderar iaf TV-dags!

Idag har jag varit med kompisar och sett på "Herbie - Fulltankad" (klassiker), och faktiskt inte så mycket mer... Målat lite på min iPhone, och det blev faktiskt ganska bra...!? Ritade av Edith (min karaktär) och Povel Ramel (min idiol).

Inte något superbra, men för att vara målad på en liten iPhone, så var den ju inte så pjåkig! Gillar nog Povel Bilden mest. För där har jag använt mer konturer. På Edithbilden är den inte så ihopkonstruerad vilket innebär att den blir lite grötig... Men hursomhelst.

Det börjar ju bli dags att vända tillbaka dygnen lite nu, för att jag börjar ju skolan på Tisdag kl. 9. Med tanke på att klockan är 1 på natten nu när jag skriver detta, så kan det ju börja bli dags nu. De senaste veckorna har kännts ganska... Ganska... Såhär:

Hahaha... Det tyckte jag var roligt... Nåja. Hejdå med er!


På franska kallas det ménage...

...på svenska kallas det storstädning. Fast passa er noga nu, så att ni inte missuppfattar detta! Jag har alltså inte städat på mitt rum eller så, utan jag har storstädat min iPhone! Eller rättare sagt jag håller på med det nu. Jag har haft iPhone-journée; iPhone-dag... (blivit franskt hjärntvättad) Men ibland så måste man ha en sådan dag, och såhär ungefär ser en sån dag ut för mig:

Storstäda din iPhone

Du behöver:
En "Allt-Om-iPhone"-tidning
Ett gott humör
Tålamod
En iPhone (såklart)

Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke. Smält smör. Låt vattnet sjud... Förlåt. Vi prövar igen.

Sätt dig ner med något gott (i mitt fall; Pringels Extreme Exploding Cheese och Creme Fraiche). Gå igenom dina appar. Ta bort alternativa, onödiga appar, och lämna plats åt nya fräscha. Se efter om du behöver ladda in/ta bort låtar, isf; gör det. Se även efter om du har några bilder du ej behöver. Isf ta bort. Byt gärna bakgrundsbild bara för nykänslans skull. Nu börjar själva arbetet. Läs igenom "Allt-Om-iPhone" och anteckna intressanta appar. Ladda ner de du vill. Svårare än så är det inte! För er som har en iPhone; Känns den krånglig; följ bara den här guiden och din iPhone blir fullständigt nouvelle et fraiche på bara några minuter! Och den ryms under sängen! Köp den nu och få 2 stycken på... Förlåt igen... Nåja.

Men nu så ska jag avsluta mitt arbete för att gå och kolla på hur det går i Let's Dance.



Ha det, Hörrni!


Den ultimata början på året!

Ja, nu är Revy 2011 över... Både skönt och hemskt! Skönt att kunna tänka på annat och så, men samtidigt känns det hemskt att inte kunna gå dit och sitta och prata med alla några timmar innnan föreställningen, hemskt att inte få sitta där och meditera, läsa och sminka sig samt byta om till sin kostym... Hemskt... Men skönt ändå! Kallt... Men ändå vackert... Kallt men Vackert! Så, därför så ska jag till KH nu och spela lite sällskapsspel. Men vi får väl höras igen, för jag måste gå nu...


TO BE CONTINUED...


RSS 2.0