Det är inte meningen att det ska vara roligt.

Ignorera bara den här:


Mattias Timander sjunger Povel Ramel

Ett klipp från när jag sjöng Povel Ramels "Gräsänkling Blues" på Nordeas tjejkväll i Kiruna.

Vad tycks? Kommentera mera!

Björnen sover, Björnen sover... tydligen inte.

Igår eftermiddag i Funäsdalen var några ungdomar ute och åkte offpist. En av de åker över ett hål, och tittar misstänksamt på det, men fortsätter. När nästa ungdom kommer åker, åker han över något mjukt, vänder sig om och ser efter vad det är, blir då nerriven av en björn ner i det stora björnidet.

Funäsdalen och det stora björnidet där ungdomarna rivdes ner,
ligger i Härjedalen.

Nu ligger 12åringen på sjukhus i Östersund och hans kompisar som var med vid incidenten är fortfarande chockade...

Den skadade 12-åringens 2 goda vänner Olle Backman och Martin Sandvold som var
med och såg det hela.

Tydligen är skadorna inte livshotande, men svåra. Björnen ska skjutas enligt polisen. Och ägare av skidbacken Jens Wilhelmsson säger att det förstås var ett olämpligt ställe att åka själv på.


Källa: Aftonbladet.
/Mattias Timander

Rise and Shine allihopa!

Sådärja! Då var man på benen efter några timmars sömn, och måste säga att det är ett hett tips att stiga upp lite tidigare på helger, varför sova bort hela helgen?

Nu ska jag nog morna lite framför datorn, men sen ska jag ut på skidspåren. :D

I mina hörlurar: All day Love - Salem al Fakir


Men igår var det ju våffeldagen, vilket jag skrev om också längre ner, men jag lagade ju våfflor åt hela familjen och det blev jättebra!

Frasvåfflor med Bärgrädde från gårdagen (våffeldagen)


De blev väldigt bra, och det är ju alltid ett säkert kort med bärgrädde! (y)


Men jag tror att den här dagen kommer bli en kanondag! :D Hoppas att den blir kanon för er med!

/Mattias Timander


SE THE ARKS SPELNING LIVE!!! AAAAHHH!!!

Sitter just på hemsidan Klubbland och ser på The Ark live!!!! AAAAAAAHHHH!!!! Jag tror jag dör lite inombords om de inte kommer till Kirunafestivalen...!!!

Det var en väldigt bra föreställning och The Ark är ändå fan.. BÄÄÄÄST!

Men nu ska lille Mattias sova. Natti och puss på kinden. Imorrn ska jag upp i ottan. (alltså inte gå till kyrkan, men vakna tidigt)

Från och med Du


Ingen personlig favorit (jag spelar så mycket fel) men låten i sig är ju bra och innehåller väldigt mycket roliga ackord...

Våffeldagen ♥

Idag är det ju Våffeldagen (och Marie Bebådelsedagen, men det skiter vi i) och som det undre inläggget säger så ska den stora kocken, mattias timander laga våfflor, (Johannes, det kommer bli skitgott) och just nu försöker jag komma på ett bra serveringsförlag... kanske en klassiker med bär och grädde, kanske vispar jag ihop grädde med bär, kanske gör jag det mer matigt med grönsaker, eller Fars favorit med norsk getost... Beslutsångest...

Men jag tror nog att jag kör några med getost, och några med blandade bär. Det blir nog jättebra.




Ex hac occasione
multum comedat loquor, suus annum in proximum loquor.
Neem die geleentheid om 'n baie waffle om te eet, dit is'n hele jaar na die volgende wafel.
أغتنم هذه الفرصة لأكل الكثير من الهراء، انها سنة كاملة لوفل المقبل
Take the opportunity to eat a lot of waffle, it's a whole year to the next waffleday.
Benyt lejligheden til at spise en masse af vaffel, er det et helt år til det næste vaffeldag.
Tilaisuutta syödä paljon höpöttää, se on koko vuoden seuraavaan höpöttää päivän.
Profitez-en pour manger beaucoup de gaufres, c'est toute une année pour la gaufre prochaine.
Εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία να τρώνε πολλά βάφλα, είναι ένα ολόκληρο χρόνο για την επόμενη βάφλα.
Glac an deis le hithe a lán de waffle, tá in aghaidh na bliana ar fad chun an waffle eile.
Benytt anledningen til å spise mye vaffel, er det et helt år til neste vaffeldag.
Tome la oportunidad de comer un montón de palabrería, es un año entero a la siguiente waffle.
Nutzen Sie die Gelegenheit, eine Menge Waffel essen, es ist ein ganzes Jahr auf die nächste Waffel.

Passa på att äta mycket våfflor, det är ett helt år till nästa våffeldag.




Tack för mig.


Livet leker kurragömma! :)



Ja, nu är det inte länge kvar tills jag är i himmelriket. Sitter nu och har precis sett ännu en 007-inspirerad komedi, och då känner man alltid sig på exakt samma humör. (James Bond-theme på hjärnan... och på Spotify förstås... och på repeat...) 

Det är väldigt kul att göra sådana här nedräkningar på Time55! Rekommenderas starkt... Men fan... Nu gjorde jag reklam igen... Dumma mig...

 



Ja, dagen idag har varit superb med film och gottigheter i skolan (nu blir inte min tandhygeinist glad... "Aja, Baja, inte godis på en fredag!!!") och vi har haft bild på Stadshuset, och det var allt annat än tråkigt! Gissa var ni hittade Mattias Timander? Vid Stadshusets flygel förstås, var annars? Allt slutade med att hela klassen + lärare + kommunalrådets sekreterare stod samlade runt den stora, underbara flygeln vars ljud strömmade ut i de ekande lokalerna. (hoppsan, vad Mattias blev poetisk såhär på en helt vanlig Fredags-eftermiddag..!)

Dagen har som sagt varit underbar än så länge, så det är nog ingen tvekan om den känslan kommer att sitta i resten av helgen också.

Och slutligen, nu.      sitter jag och lyssnar på jazz i min brors rum. (använder hans dator, då min rent utav sagt dampar.) (jag köper en MacBook i slutet av sommaren.) Och snart kommer mina fina vänner hit och vi får väl se till att hitta på något.

Men vi får väl hööööras! Eller ses... eller... AAAAAARRRRGGGGG, JAG BLIR GALEN PÅ DET HÄRR!!!!.....1111!!!111..!!!@

                                             

Här igeen..

Dagens Låt:
Virgin Mary - Salem al Fakir    (ligger just nu på repeat på spotify hemma hos mattias timander...)


JAG ÄR ARRRRGGG! På Hemglass för att de säljer så goda glassar att man förälskar sig djupt! Och för att de aldrig kan rulla några extra meter hem till mig...?? Jag har mailat, ringt och pratat med dem själva men de bryr sig inte och kommer ändå inte! Men nu när de har fyllt på sitt lager så får de faktiskt pallra sig hit.

Här är den nya Ahlgrens Bilar-glassen!
Och hör och häpna, den säljs med Hemglass!

Apropå hemservice, så borde man ju pröva Linas Matkasse någon gång! De är ju företaget som skickar hem mat och enkla recept hem till dörren, och jag är faktiskt sugen på att pröva en vecka... Är det värt det? (499:-)


Imorgon hörs vi väl igen, ty då är det ju en av sveriges bästa högtidsdagar; Våffeldagen och den stora kocken i huset (okej då, jag avslöjar, det är jag. BÄÄÄST!) ska förstås laga våfflor till hela familjen.

Så tills dess, glöm inte att följa mig på twitter! (mattiastimander)

/Mattias Timander

Nummel tlettifyla!??!!!??

...Way-hi-hay! What a wonderful day
jumping up and shout hey!
Nay, nay, nay i don't care what you say
it's a wonderful day...

...en låt som jag nynnade på konstant när jag var liten!

Igår var jag på teater/fars/operett (vet inte vad man ska kalla den...) vid namn "Vita Hästen" med bland annat Ola Forssmed och Claes Malmberg. Och vad kan jag säga, mer än att det var helt fantastiskt!

Claes Malmberg och Charlotta Huldt-Ramberg ur Riksteaterns Vita Hästen

Och som jag alltid har sagt, jag har mina kontakter och fick faktiskt komma in bakom scenen och träffa skådespelarna, och Claes som jag bara träffat en gång förut kände faktiskt igen mig och frågade hur det gick med min teaterkarriär på i stort sett oförståelig göteborgska (jahhha, hurrr, gooor déééé mééé tiotarrkarrriaaren...???!!!...[stoppar in en snus under läppen]...??...
Och det var förstås jättekul att få se Ola Forssmed på scenen, ty han är en av mina förebilder. Kanske klär han sig mer i sitt smeknamn "Spaghettimannen No.1" och shit vad en människa kan vara elastisk! Han kan ju inte ha några leder!!??


fr. vänster Claes Malmberg, Charlotta Huldt-Ramberg               Ola Forssmed          Claes Malmberg
och Ola Forssmed ur Riksteaterns Vita Hästen

Hursomhelst så var den jättebra!

Mattias Timander

Snart hemma... Eller?

Snart hemma igen. Det är en väldigt intressant tanke, den om vad som är hemma...? Om jag till exempel är i Vimmerby och har precis slutat jobbet då är man ju rent logiskt sett påväg hem! Men man sätter ju sig inte direkt på tåget till Kiruna utan man snackar ju om att gå till lägenheten som jag har i Vimmerby! Det om något är ju en väldigt intressant anekdot!

Men hursomhelst så sitter jag just nu på X200 mellan Linköping och Stockholm och har ett urgulligt dagisbarn på sitsen framför mig och underhåller vagn 6 genom att sjunga sånger som hon lärt sig på dagis! Och ja det är underhållande! Nu sitter hon och fnissar sådär härligt varje gång hon ser mig, jag tror hon verkar tycka om att fnissa! Hennes skratt sprudlar liksom i hela kroppen, ni vet sådär (hihrl-hihrl-hihrl-hihrl...)

Men den här helgen har varit helt underbar och bringt med sig så mycket härliga minnen så kroppen bara känner sig trött och glad. Sådär röd-om-kinderna-glad som man bara blir av Vimmerby och Astrid Lindgrens Värld. Kanske har ni märkt att jag skriver lite som Astrid skrev sina böcker och jag tänkte att det kunde visa hur Astrid Lindgren-sjuk jag är! :D 

Jag har haft såå roligt i helg och vi har fått läsa manus och träffa alla våra kollegor vilka några jag aldrig träffat förut och några jag känner jättebra sen säsongen 2009 då jag figurerade Emil i Lönneberga i parken. Det är också kul att Johannes min bror som fått figurera min förälder den här helgen har följt med mig och fått heliga uppgifter som att påminna om att borsta tänderna, se till att jag vaknar, hämta mig från jobbet och följa med mig på resan. Det är också alltid lika roligt att få träffa Kevin! kevinsoderqvist.blogg.se Och han ska ju också jobba som Tommy från berättelserna om Pippi då jag ska göra Skorpan/Rasmus.

Tänkte efter några frågor berätta vad mitt jobb innebär mer detaljerat. Jag jobbar alltså som Barnskådespelare på Astrid Lindgrens Värld och jag ska figurera Skorpan ur Astrid Lindgrens berättelser om Bröderna Lejonhjärta på förmiddagar och så ska jag figurera Rasmus på Luffen på eftermiddagarna. Skorpan ska bli väldigt roligt att spela för det är en historia som ligger mig nära hjärtat och jag tycker det är viktigt att barn får uppleva vad ondska är, ty många föräldrar vill hålla deras barn borta från allt ont när de är jättesmå, men det är fel tycker jag, för om ett barn ska klara sig själv utan i den stora världen när den sedan skola komma att växa upp så måste den få uppleva rädsla. Har jag fel? Rasmus blir också jättekul och de 2 som ska dela på rollen som Paradis-Oskar är två män jag känner hemskt nära och tycker om innerligt. (träffade dem 09) Rasmus är också en kul roll och en väldigt avslappnad roll framför allt! 

Jag ska även göra ett scenprogram på Stora Scenen som Rasmus på Luffen och jag har sett föreställningen sommaren 2010 och det är nog faktiskt den bästa föreställningen jag sett, framför allt för att man ser den med skådespelare man känner väl och att det spelas upp på en miljö man tycker om starkt!

Jag kan inte säga något annat än att jag har en enormt underbar sommar framför mig och det har även alla andra skådespelare som ska jobba med mig i sommar. Jo en sak till kan jag säga. JAG ÄR GLAD.


/Mattias Timander...

Vimmerby!

Nu har jag anlänt Vimmerby och allt vad det nu innebär... Jag är alltså här för att få mina manus samt få träffa mina medarbetare, vänner och kollegor. Men nu stänger Biblioteket... Hej på er, och ha en underbar fortsatt dag!

Skidtävling, besök hos min tandhygeinist och Scrubs! :D

Känner mig nöjd över mig själv när jag kom på 17:e plats i dagens skidtävling men samtidigt så är det ju inge kul att få beskedet att man har början till hål... Men inte på ett år iaf. Men nu blir det att ta det lugnt med sweets och borsta några gånger extra om dagen. Nåja skidtävlingen gick förvånadsvärt bra med tanke på hur vädret var (helt otroligt stark motvind och kallt). Min gode vän Sebastian kom på elfte plats och min andra vän som jag vill bli bättre vän med som heter Evert vann. Stort grattis! Och jag verkar ha fått en ny läsare till bloggen min, och ja det är ju alltid kul! Men nu ska jag packa för den roliga Resan till Vimmerby imorgon. Och ikväll är det dragning till brödlotteriet vi har haft med skolan. Vi får väl hööööööras, och jag kan ju inte blogga mer innan jag åker (jag åker tidigt imorgon) men ni vet ju att jag åker imorgon och kommer tillbaka på Söndag (sent). Så.... Hejdå!

Sportlov, Råttfällor, Dödsfall och lite mer bloggtips.

SPORTLOV

Ja, nu blev det då slutligen även dags för oss svagt efterblivna kirunabor att få sportlov. För mig kommer sportlovet innehålla mycket bra musik, telefonsamtal med Kevin, umgänge med kusinerna, godis, god mat och dryck, luftgevär, längdskidor (måste öva inför kommande tävlingar) och mycket chill förstås.


DÖDSFALL

Men jag kan ju inte undvika att berätta om en stor sorg som jag har i kroppen. Nämligen så fick jag på fredagen ett tråkigt besked. Min klasskompis far gick på fredagen bort. Han fick en svår hjärnblödning.
Och nu så ägnar jag min största beklagelse av sorgen till min käre klasskompis. Jag säger bara
R.I.P
Och min klasskompis ska veta att jag alltid finns här för henne. <3


BLOGGTIPS

Idag har jag vaknat tidigt som vanligt (vill inte vända på dygnet) vid 6 och satte mig framför TV:n och såg på Vakna med the Voice. Jakob är på semester i Thailand vilket först gjorde mig besviken, men snabbt ändrade mig när jag såg att vikarie var självaste Calle Schulman som jag följt länge på Twitter. Jag tycker starkt om hans personlighet och han satte guldkant på min morgon. Och vi får väl se om han lyckas hålla kvar guldkanten i 2 veckor till, men det tror jag absolut. Du hittar Calles blogg JUST PRECIS HÄR.

En annan blogg som är fin att följa är ju såklart Marcus Hellners blogg och den hittar ni HÄR.

Nej, men nu får jag väl ge mig med bloggtips... Hahaha...

Just nu sitter jag och lyssnar på Sara Vargas skiva Faith, Hope and Love och äter belgisk choklad...  NAM... NAM... (Jag göder mig själv). Och så läser jag lite bloggar också. Och... ja... Här kommer ett bloggtips till... Sara Varga har också en fin blogg och den hittar ni HÄR.



RÅTTFÄLLOR (ETT UPPDRAG TILL MÄNSKLIGHETEN)


MEN NU HAR JAG EN UPPGIFT TILL ALLA SOM LÄSER DEN HÄR BLOGGEN! OM NI SER DETTA SÅ HAR NI EN PLIKT ATT RÖSTA PÅ MIN CHIPSSMAK I OLW'S TÄVLING MYSMATCHEN!

OCH OM NI HJÄLPER MIG OCH RÖSTAR SÅ HAR JAG KOMMIT ETT STEG NÄRMARE CHANSEN ATT FÅ MIN CHIPPSMAK "RÅTTFÄLLAN" LANSERAD OCH VINNA 100.000 KRONOR!

"RÅTTFÄLLAN" ÄR EN CHIPSSMAK SOM JAG SJÄLV HAR LABORERAT IHOP OCH DEN SMAKAR BRIE OCH MOZARELLA-OST OCH DÄRAV NAMNET.

OCH OM NI TÄNKER RÖSTA (VILKET JAG HOPPAS ATT NI GÖR) SÅ GÖR NI DET PÅ DEN HÄR LÄNKEN)

SHIT, ALLTSÅ! JAG FÅR VERKLIGEN UPPMÄRKSAMHET PÅ DET HÄR SÄTTET!





Men hursomhlest så har ni kanske räknat ut att jag inte bloggar här på ett tag, utan jag tar lov härifrån också ungefär till på Fredag... eller kanske liiiiiiiiite längre om jag skulle råka glömma bort... Hähähähähöhöhöhöh....

Och ja, det var Mattias Timander som skrev det här inlägget också...
Vi höres, synes... eller, ja... ÄSCH! Nu är vi där igen!

RSS 2.0