Ut i skogen ska vi gå! Åka bil menar jag förstås...

Snart ska jag till våran gamla härliga stuga igen! Och det ska bli jätteroligt! Att få umgås med min kusin och såklart att få lite naturkänsla. Och nu är bloggen äntligen färdig... Har nog bestämt mig för denna.

Sedan så vill jag påminna att om någon vill ha en bloggdesign eller bara klicka sig runt och titta lite, så kika in på Söderqvist & Timander

Men nu så börjar det bli dags att fara. Men jag antar att vi ses... Om inte hörs eller hur man nu säger i bloggsammanhang...?

Vad tycks?

Kommentera och säg vad du tycker om min nya design! Rosorna i bakgrunden tog jag bara för att de var så ljusa. Jag ska nog göra en egen bakgrund. Så kommentera plz!

Jag tror att vi kan gå genom eld (punkt) Ny design, förresten!

Här igen... Nu har det fräschats upp lite både här på den här bloggen men även i den övriga bloggvärlden! Har några till fina tips (jag vet, lite mycket kanske, men...)

www.destinysnaglar.blogg.se

http://www.kuriren.nu/bloggar/bloggare.aspx?blogg=5802748

Också kan jag säga det att, Kevin också fått en rejäl uppdatering, med ny design och så.

Mycket kul med nya bloggar!

Jag funderar faktiskt på att ta tag i mitt intresse på riktigt, och börja göra gratis bloggdesigner till folk som vill ha en totalblogmakeover!

Så hör av er!

Bloggtips igen... ^^

Här kommer 3 rejält bra bloggar man kan läsa om man inte har något att göra!

melanie.blogg.se
kevinsoderqvist.blogg.se
Johannes blogg 




Nu sitter jag och arbetar lite med ett pampigt arbete om buddhismen... Buddhismen är ganska lik Hinduismen (<3) så det är ganska kul ändå. Ikväll så skulle jag och Sebastian egentligen äta thai, men det fick bli Flygande Jacob hemma istället. Men det är ju också jättegott!
Men nu är det dags att släppa ögonen från datorn...
Hejdå!

Kvällens highlightlist

Bästa deltävlingen hittils enligt mig!

Kvällens highlightslist i Melodifestivalen:
  1. Spring för Livet - Sara Varga
  2. Dance in the neon lights - Lena Philipsson, Dead by April
  3. The King - Playtones
  4. Thought it was Forever - Shirley and the Angels
Kvällens lowdarklist... HAHAHAHA:
  1. Popular - Eric Saade (Stackarn var så nervös för glaschocken vilket påverkade sången)
  2. Sketcherna innan låtarna (vad är det roliga?)

MacBook-tankar i Björkarnas stad...

Detta skriver jag från en MacBook från MediaMarkt i Umeå, och jag funderar faktiskt på att investera en sådan här! Behöver ju en ny dator nu och jag ska nog köpa en MacBook just för att kunna få ut max av min iPhone. Dock vet jag inte om man ska köpa Pro eller ej... Den veritabla Macbook kostar här på MediaMarkt 9490:- och en Pro kostar 11490:-... Frågan är om det är värt det att köpa en Pro... Svår fråga... Får tänka lite på det där. Det kommer ju dessutom en ny Macbook Pro om bara några veckor så då har vi ju ännu ett alternativ... Svååårt! Får väl kontakta personalen och fråga vad de tycker är bäst för mig... En MacBook blir det nog i alla fall.
Än så länge så har jag köpt en röd kalender från Akademibokhandeln, och en DVD från Fredriksdalsteatern 2006.
Men jag lovar att jag ska blogga mer innan jag åker härifrån.

Järnvägar, också!!! Vaddå? Jag sa inte SJ?!

Nu skulle jag ha suttit på tåget till Umeå. P.g.a kyla så kommer vi inte iväg förrän 17.36 om ens då... Men jag är glad ändå...



Mattias får ny roll i Vimmerby

Kiruna. Sommaren 2009 spelade Kirunakillen Mattias Timander, 12, Emil i Lönneberga i Astrid Lindgrens värld i Vimmerby. Nu är det dags att packa väskan för årets sommarjobb - som Rasmus och Skorpan.

- Det känns så himla kul. Det är underbart att åka tillbaka. Jag har så många vänner där och man blir aldrig trött på Vimmerby. Det finns alltid någonting att göra där, säger en glad Mattias Timander.

När han gjorde rollen som Emil jobbade han från april till augusti. I år startar han en månad senare.

- Som Emil och Pippi gör man en helsäsong. Nu blir det inte lika länge, säger han och berättar att han delar på rollerna - gör halva dagen Skorpan och halva dagen Rasmus.

Under sommaren kommer Mattias mamma, pappa och mormor samsas om att vara i Vimmerby tillsammans med honom. Och det är riktigt poppis, enligt Mattias.

- De håller på att bråka om vem som ska vara med. Alla vill vara med så länge som möjligt, skrattar han och berättar att det känns bra att ha med sig någon.

- Man behöver lite support. Det blir tuffa dagar. Jag jobbar från 9-17.

Du är bara tolv år och jobbar redan som skådis. Har du någon drömroll?

- Att få vara barnskådis i Vimmerby är min dröm. Jag lever min dröm.

En sista fråga bara - vad ska du bli när du blir stor?

- Jag vill ju jobba med det här - med teater och musik. Det är det jag satsar på, säger Mattias Timander som har komikern Robert Gustavsson som förebild.



Åsa Poromaa, Norrbottens Kuriren






Tillbaka till Astrid Lindgrens Värld!

Mattias Timander (12 år, från Kiruna) har fått rollerna som "Rasmus" & "Skorpan" i den stora turist-parken "Astrid Lindgrens Värld" i Vimmerby, Småland. 2009 spelade han Emil i Lönneberga i samma park, och han har sedan dess medverkat i bland annat SVT barnprogram, Kirunas nyårsrevy och som allsångsledaren Edith (bilden) på Kirunafestivalen.


Mattias kommer att spela upp både teaterstycken & sånger tillsammans med resten av ensemblarna från "Bröderna Lejonhjärta" samt "Rasmus på Luffen", men han kommer även ägna sig åt en hel del improvisationsteater vart man går runt och pratar med barnen i parken som sin roll.

Även Jakob Ollander (22 år) från Kiruna har fått en roll på Astrid Lindgrens Värld till sommaren. Jakob har studerat vid musikalakademien i Umeå och bor och arbetar numera i Stockholm.

Så ifall ni har vägarna förbi småland i sommar... glöm inte att titta förbi på Astrid Lindgrens Värld! Premiär är 2 juni & parken är öppen hela sommaren.

Vill du följa Mattias teater & sång-karriär? "Gilla" då hans sida på facebook: http://www.facebook.com/pages/Mattias-Timander/105912739339

Även Jakob Ollander (22 år) från Kiruna har fått en roll på Astrid Lindgrens Värld till sommaren. Jakob har studerat vid musikalakademien i Umeå och bor och arbetar numera i Stockholm.

Så ifall ni har vägarna förbi småland i sommar... glöm inte att titta förbi på Astrid Lindgrens Värld! Premiär är 2 juni & parken är öppen hela sommaren.

Vill du följa Mattias teater & sång-karriär? "Gilla" då hans sida på facebook: http://www.facebook.com/pages/Mattias-Timander/105912739339


Johannes Timander, Kiruna CC, Luleå CC




Alltid kul att bli uppmärksammad! :D Här kommer ett klipp från 2009 då jag var Emil i Lönneberga på Astrid Lindgrens Värld


Åh, vad jag längtar till Vimmerby...



Men först är det dags att åka till Umeå och koppla av och se på humorgruppen Klungans nya show "Se oss flyga över scenen i fruktansvärda hastigheter" Ska bli grymt roligt!

Såklart får ni lyssna på lite Klungan också. Från deras TV-program "Ingen bor i skogen" Gillar Mikael's kommentar "Du luktar frukttvål." Hahahahahahahaaha....




Astrid Lindgrens Värld, here i come!

Den femte Februari var jag på audition till barnskådespelare på Astrid Lindgrens Värld i sommar, och jag kan säga att det var värt det, jag fick jobb.

I sommar ska jag jobba som barnskådespelare på Astrid Lindgrens Värld.

Det ska bli jättekul att få spela med Kevin och att få spela med min granne också från Kiruna som också ska vara med och gör sitt förstaår i parken.

Åh vad roligt!


Receptet til Coca-Cola är avslöjat

Finally har en av världens största hemligheter avslöjats. Receptet till den legendariske läskedrycken CocaCola!
The CocaCola Company har länge hållt receptet hemligt för att inte få en så stor konkurens. Och visst har det ju gjorts kopior av drycken, men det är bara CocaCola Company som har den rätta smaken.
Och ja. Ni ska få se receptet här på min blogg. :D

88,72 ml           Citronsyra
29,5 ml             Koffein
7.57 liter          Vatten
0.10 kubikliter Limejuice
29,5 ml             Vanilj
34 ml                Karamell
20 droppar       Apelsinolja
30 droppar       Citronolja
10 droppar       Muskotolja
5 droppar         Koriander
10 droppar       Bergamot
10 droppar   
    Kanel
7X Smakämnen
Socker


Urfin klocka från Bubbleroom

Hittade just en underbar klocka från Bubbleroom som jag vill haaaa!!!!

Till det lovande priset 39.90 euro
vilket innebär ungefär 350 svenska kronor...


Tävlingssugen...

Jag känner mig verkligen på tävlingshumör just nu! Gör du det med? Då är hemsidan http://tavlingsguiden.se rätta hemsidan för dig! Har hittat mycket bra tävlingar där! Bland annat så är jag just nu med i en tävling som erbjuder en fikastund med fika från Godbiten Konditori. Mycket fin tävling!

Just nu sitter jag och några kompiser och sjunger/skriker med till Salem al Fakir's "Happy" (introt i Solsidan) och vi ska spela kortspel! Wiee... Eller inte...


Mina favoritbutiker kring mode över nätet...

Fått frågor om vilka sidor jag kollar mest på gällande mode... Fick en rejäl tankställare men kom nog fram till:

Bubbleroom, Nelly, GrandSand (när det gäller klockor), Vingåker, Happy Socks (strumpor ^^) och MerAttityd

Lalala...! ^^

Musik är bra. Bra musik är bra. Bra musik som är bra är bra. Musik är som grönsaker. Bra musik är som bra grönsaker. Grönsaker är bra. Det är musik också. Bra musik.

Jag ser det gula skenet från det som kallas solen
det lyser mot snön som sakta smälter, flinga för flinga
ljuset sprider sig in genom fönsterrutan.
Jag äter ett gelehjärta, och känner mig kär
kär i livet, high on life
Men det är lungt, det går snart över.

/Mattias Timander ^^

Suttit och ätit gelehjärtan mest hela dagen... Men man ska äta mycket gott på alla hjärtans dag, säger vi som. ^^
Jag vill i alla fall ge ett gelehjärta till de här underbara människorna


Till alla er andra också såklart,
Ha en hjärtlig dag!

Himmelens helg skall inom en snar framtid falla in...

Nästa helg skall komma att bli himmelens helg.
Motivering: Jag och Johannes ska till Umeå och hälsa på Alexander samt på Söndag se på Klungan's show. Och som uträknat så kommer jag även få beskedet från Astrid Lindgrens Värld (om jag fått jobb, och i sådana fall som vad). Ska bli jätteroligt att få träffa Alexander igen! Och ska bli spännande att se vad jag får för besked av ALV och jätte, jätteroligt att få se Klungan! Sett fram emot alla tre mycket länge nu, och nu är det faktiskt inte länge kvar... En vecka ungefär och den kommer nog förhoppningsvis bara att susa förbi!



Just nu sitter jag och lyssnar på lite musik och har just gjort en ny spellista med mina favoritlåtar. Några av mina favoriter just nu är:

1. Hello                                   -     Martin Solveig
2. Born this Way                      -     Lady GaGa
3. Dum av dig (instrumental)    -     Daniel Adams Ray
4. Jag kommer (instrumental)   -     Veronica Maggio
5. Dancing on my own/Från      -     Robyn, Oskar Linnros (Patrik Berger MashUp)
    och med du
Dessa är de låtar som jag lyssnar mest på just nu. (Jag gillar instrumentala låtar!) Nr. 5 på listan är lite speciell. Den innehåler musiken från Oskar Linnros Från och med du och sången och texten från Robyn's Dancing on my Own (de 2 låtarna är jädra lika! Lyssna på den!
Men nu blir det Solsidan! By the way så är det Ove Sundberg's namnsdag, får se om de driver något om det... Tror inte det, men det är ju möjligt...

Pics från helgen... ^^

Här kommer lite efterlängtade bilder från min miniweekend i Vimmerby!

Fotad på Linköping Central på vägen ner.

Kevin överraskade med min favoritläsk som produceras och bara säljs i Vimmerby, och lite äppelchips.

Kevins lysande systemkamera!

Här är Vimmerby Stadshotell där vi bodde. Vädret där var strålande! : )

Stora Torget

Astrid sitter kvar : )

Lördag idag och Audition till Astrid Lindgrens Värld.

På med Pippi-tröjan och iväg ner efter flaggstångarna till Majkens Mat


Sådärja! Nu slipper jag känna skuldkänslor att jag inte har uppdaterat bloggen på ett tag... Men mer kmr snart!
Tills dess får ni lite uppgifter:

1. Titta på det här: http://www.youtube.com/watch?v=MRwFYhM25I8 (kul att se andra länders uppfattningar av Sverige)

2. Var med i den här tävlingen: http://www.statoil.se/FrontServlet?ds=Kampanj&state=Kampanj_dynamic&viewid=2075456&contentid=2075457 BUSKUL!


Då hörs vi snart igen!


OOOH!

Jag måste bara berätta att jag och Kevin gick vidare till Slutaudition till Astrid Lindgrens Värld! Nu är vi ett steg närmare jobb! Det känns så kul! Som om vi är på något tåg eller båt eller något... Det känns så skakigt och vingligt!!! Tänkte att jag ska visa min känsla nu. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

JAG HAR ETT MYSTERIUM!

Hej igen! Idag vaknade jag vid 4 och klev på flyget vid 6. Det tog oss till Luleå och vidare till Stockholm. Det gick fort, men jag gillar inte att sova på flygplan... Hela tiden väckte flygvärdinnan mig och sa; "Nu måste du stänga av den där!" och syftade på min iPhone. Sen väntade jag på väskan och åkte buss ett tag och sen hopp upp på X200.


Och där upplevde jag något obehagligt! Jag ser en kille/man framför mig som jag bara vet att jag sett förut! Han var antagligen någon skådespelare som jag sett i TV och jag tror att han har varit med i Andra Avenyn, men jag är inte säker... Han är väldigt lik killen som spelade Eva's bror Tobbe i Adam och Eva, och lite lik killen från Våra vänners Liv (om det nu inte är samma kille)  men jag tror inte att det var han... Ni måste bara hjälpa mig! Kommentera eller maila [email protected] om ni vet vem det kan ha varit (det här känns lite som programmet Efterlyst) jag skulle nämligen jättegärna vilja veta vem detta är, just för att det är så obehagligt när man vet att man sett honom tidigare! Här är vem jag tror det kan vara:



Nåja. Nu sitter jag på Kustpilen (motorvagn) påväg till Vimmerby och jag beräknar vara där lite innan 2. Vi hörs, syns och... ja.


Albutti busch bosch Albertina...

Lite Povelsjuk igen... Men mest Vimmerbysjuk. Åh, vad jag längtar! Imorgon på morgonen bär det av. Nu håller jag på att packa och så ska jag gå i sängs direkt efter duschen. Måste lägga mig tidigt, för att vara så pigg som möjligt. Även om jag är väldigt trött nu så behöver jag nog bara ligga still någon minut och sen; [SNARK] med tanke på hur mycket jag gäspat idag... Men nu måste jag sätta fart annars kanske det inte blir så tidigt... Så...

Hejdå hörrni!

Vimmerby snart!

Ja, snart är det dags igen... På fredag lyfter planet. Till Stockholm och sedan vidare till the City of the Citys: Vimmerby! Det känns bara helt osannolikt... Jag kan bara inte fatta att jag snart är där igen! Och det ska bli jättekul att få träffa Kevin igen, och få gå på Audition till Astrid Lindgrens Värld på Lördag, och... Ja, herregud... Så nu kan jag väl säga det att det lär bli några fler inlägg i kategorin "På resande Rumpa" från och med nu alltså... Bara Blogg.se släpper sin iPhoneapp snart, så skulle ju det underlätta liite grann.... Nåja. Idag så börjar i alla fall packningen och så ska jag passa på att skriva lite manus också. Måste ju bli klar med alla mina projekt innan man börjar med nytt... Hursomhelst så hörs vi. /Mattias Timander

RSS 2.0